V obci došlo počas noci k ozbrojenej lúpeži

05.12.2011 Medzilaborce

Svetlice 5. decembra (TASR) - V jednom z rodinných domov v obci Svetlice, okres Medzilaborce, prepadol počas uplynulej noci neznámy páchateľ so zbraňou v ruke 54-ročnú ženu. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.
Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, neznámy páchateľ prišiel dnes k jednému z rodinných domov v obci Svetlice približne o 2.30 h.
\"Kameňom následne rozbil sklo na vchodových dverách, odomkol ich a vošiel do predsiene. Sklo rozbil aj na ďalších dverách a vošiel do obývacej izby, kde sa v tom čase nachádzala 54-ročná majiteľka domu,\" konkretizoval policajný hovorca.
Na ženu následne namieril pištoľ a vypýtal si od nej peniaze. \"Zároveň jej prikázal, aby si ľahla na posteľ, kde jej zviazal ruky za chrbtom. Z plynového sporáka potom zobral peňaženku, v ktorej sa nachádzali peniaze, bankomatové karty a osobné doklady poškodenej,\" doplnil Džobanik s tým, že páchateľ následne z domu odišiel.
Prepadnutá žena neutrpela žiadne zranenia. Krádežou jej vznikla škoda najmenej 70 eur a poškodením dverí minimálne 20 eur.
 

Vyberte región